...

dokNET az ügyvédi irodában

dokNET bevezetés a Sár és Társa ügyvédi irodánál


Az év eleje újra dolgos napokat hozott a dokNET csapata számára. A futó Onkológiai fejlesztések és bevezetés mellett fejlesztőink, és a támogatásban részt vevő kollégáink figyelmét főként a Sár és Társa Ügyvédi Irodában folyó bevezetési projekt kötötte le.

Az iroda, ügyfeleink között az első ügyvédi iroda (bár egyéb, jogi szervezeteknél már történtek bevezetések), így nagy várakozásokkal és komoly előkészületekkel vágtunk neki a feladatnak. A felmerülő igények, specialitások számos új funkció létrehívását követelték meg, amelyek tovább bővítették a dokNET egyébként sem szerény lehetőségeit. A kialakításra került időelszámolási rendszer - amely az iroda ügyvédi tevékenységére felhasznált idejének követését célozza - más társaságok érdeklődésére is számot tarthat, így a funkciót a későbbi dokNET főverziókban is viszont láthatjuk majd.

Speciálisabb, a terület igényeinek szem előtt tartásával kialakított és kifejlesztett megoldás az elektronikus aláírás kliensoldali kártyaolvasóval történő használata. A korábbi szerveroldali elektronikus aláíráskezelés ezzel a segédfunkcióval kiterjeszthető az egyes végpontokra, így minden felhasználóhoz saját elektronikus aláírások rendelhetők, amelyeket a rendszerben az iratok hitelesítésére használhatnak fel. Ez a kiterjesztés az elektronikus aláírás modulba már be is került, mint választható opció.

A sikeres projekt során nyert tapasztalatok bebizonyították, hogy a dokNET kitűnően alkalmazható egy olyan zárt és szigorú szabályozások alá eső szervezetnél is, mint egy ügyvédi iroda. Ezek alapján megoldásunkat bátran merjük ajánlani minden jövendő ügyvédi-jogi területen tevékenykedő ügyfelünk számára is.

2012.01.22.
Printnet